Başlarken

Merhaba,

Bu bloğumda sizlere osteopatinin bir dalı olan kraniosakral terapiden söz edeceğim.

Tamamlayıcı tıp uygulamaları içinde yer alan kraniosakral terapi William Sutherland (1873-1954)  tarafından temelleri atılan bir tedavi yöntemidir. Kranium (kafatası) ve sakrum (omurgamızın alt ucunda bulunan kemik) kelimelerinin birleşmesinden adını almaktadır. Beyin omurilik sıvısının salgılanma ve tekrardan emilmesi nedeniyle oluşan bir basınç gradienti olduğu, bunun çok hassas dokunuşlarla hissedilebileceği ve bu basınç gradientinin oluşturduğu kraniosakral ritmin düzenlenmesiyle, bazı hastalıkların sağaltılabileceği temelinde gelişmiş bir tedavi anlayışı vardır.

Kraniosakral terapinin, osteopati temelli bir tedavi yöntemi olması nedeniyle, holistik (bütüncül) bir tedavi yaklaşımı vardır. Sadece tek bir vücut bölgesiyle değil vücudun tümüyle ilgilenir. Kraniosakral ritmin düzenlenmesiyle, vücudun kendi kendini iyileştirme sürecinin başladığına inanılır. Kraniosakral terapiyi uygulayan kişi sadece vücudun kendi kendini iyileştirme sürecini başlatmaktadır. Amaç hastalığı ortadan kaldırmak ve sağlığa yeniden kavuşmayı sağlamaktır.

Yan etkisi olmayan bir tedavi yöntemidir. Bu nedenle de kraniosakral terapi eğitimi almış kişilerce, yeni doğan döneminden başlamak üzere her yaştan hastaya güvenle uygulanabilir. Kraniosakral terapi sonrası hastalar kendilerini çok rahatlamış ve dinlenmiş hissederler.

Kraniosakral terapi, migren ve baş ağrıları başta olmak üzere kronik ağrılarda, temporomandibular eklem bozukluklarında (çene bozuklukları), kronik yorgunluklarda, boyun ve bel ağrılarında, fibromyaljide, serebral palside, otizmde, merkezi sinir sistemi bozukluklarında ve tinnitusta (kulak çınlaması) uygulanmakta ve olumlu sonuçlar alınmaktadır.

Tekrardan söylemek gerekirse kraniosakral terapi, tamamlayıcı tıp uygulamaları içinde olan bir yöntemdir ve hastaların var olan tıbbi tedavilerine ek olarak yapılmalıdır. Kraniosakral terapi uygulanması var olan tıbbi tedavinin kesilmesini gerektirmez.

Yıllardır yaptığım uygulamalarda olumlu sonuçlarını  hastalarımla birlikte gözlemlediğim etkili bir tamamlayıcı tıp uygulaması olan, Amerika ve Avrupada yaygın bir şekilde yıllardır uygulanan kraniosakral terapinin, ülkemizde de  bilinmesi ve uygulayıcı sayısının artması için bu bloğu yazmaya karar verdim…

1 thoughts on “Başlarken

  1. Çaresizliğin hat safhasında tanıştık bu tedavi yöntemiyle.Kızımın kalkış yeri belli olmayan epilepsisi var.Yoğun ilaç tedavisine rağmen engellenemiyor.Günde 2-3 nöbet geçirdiği gibi ani düşmeleri,cümleleri tamamlayama,isimleri,yerleri unutması olup psikolojisi bozulmuştu.Bu tedaviye başladığımızdan beri nöbetlerinde azalma olup,düşmeleri yok denecek kadar azaldı.Konuşmada akıcı bir ifadeye kavuştu.Seans sonrası kendini kuş gibi hissettiğini söylüyor.Bu tedavi yöntemini hiçbir karşılık beklemeden bizlere sunan Dr.Sinan Yaradanakula sonsuz teşekkür ederiz.GÜNEŞ AİLESİ

Yorum bırakın