Sıkça sorulanlar

Kraniosakral terapi nasıl uygulanır ?

Kraniosakral terapi mümkün olduğu kadar sessiz bir ortamda uygulanır ve uygulanacak kişinin sırtüstü yatması gerekir. Sırtüstü yatamayan kişilerde yan yatarak veya oturarak da uygulamak mümkündür. Kraniosakral terapiyi uygulayacak kişi hastanın başucuna oturur ve çok hafif bir dokunuşla hastanın baş bölgesine ve omurgasına terapiyi uygular.

Kraniosakral terapi seansı ne kadar sürer ?

Kraniosakral terapi seansının süresi 30 – 60 dakika arasında değişmektedir.

Kraniosakral terapi seansı sırasında hastalar ne hisseder ?

Terapi sırasında hastalar kendilerini çok rahatlamış ve dinlenmiş hissederler. Bazı hastalarım hafif bir başdönmesi , el ve ayaklarda karıncalanma ve uyuşma tarif etmiştir.

Kraniosakral terapi kaç seans uygulanmalıdır ?

Seans sayısı hastanın durumuna bağlı olduğu gibi, etkinin görülebilmesi için en az 3-5 seans uygulanması gerekir. Kronik olgularda yarar görüldüğü taktirde uzun süre uygulama gerekebilir.

Kraniosakral terapi uygulanması için  yaş sınırı varmıdır ?

Kraniosakral terapi yan etkisi olmayan bir terapi yöntemi olduğu için yeni doğan döneminden başlayarak her yaştan hastaya uygulanabilir.

Diğer tedavi yöntemleriyle birlikte kraniosakral terapi uygulanabilir mi ?

Kraniosakral terapi bir tamamlayıcı tıp yöntemidir ve özellikle de hastanın var olan tıbbi tedavisine ek olarak yapılmalıdır. Hastanın halen görmüş olduğu tedavisinde bir kesintiye gidilmemelidir.

Yorum bırakın